Vi kan maskiner! | Fler butiker
Utterströms Skog Marin & Trädgård AB
Öppettider

Använd rätt utrustning!

Tänk på att en skyddshjälm är en billig livförsäkring.

En skyddshjälm har en förväntad livslängd på max fem år och bör därför bytas ut efter denna period. Vissa typer av klätterhjälmar har en livslängd på upp till 10 år.

Om Hjälmen används utomhus och utsätts för UV-strålar så förkortas livslängden. Stihl har UV-indikator på flertalet av sina hjälmar.

"Vid arbete ute i det fria bryter solens UV-strålning successivt ner materialet i hjälmen, vilket allvarligt påverkar din säkerhet. Eftersom en UV-skadad hjälm knappt kan skiljas från en helt ny hjälm, är det svårt att se när det är dags att byta. Med UV-indikatorn är det en enkel match. Indikatorn sitter uppe på hjässan på hjälmen och ser ut som en liten knapp. När hjälmen är helt ny är den helt röd. I takt med att den utsätts för UV-strålning bleknar indikatorn efterhand och när den är helt vit är det hög tid att byta hjälm." www.stihl.se

Kom ihåg att om en hjälm har utsatts för kraftigt tryck, slag eller fall från högre höjd skall den bytas omgående, även om det inte finns några synliga skador. En skadad hjälm ger aldrig tillräckligt skydd.