Vi kan maskiner! | Fler butiker
Utterströms Skog Marin & Trädgård AB
Öppettider

Är du rustad för vintern?

1280x420_välj_rätt_snöslunga_jpg

I våra butiker hittar du allt ifrån snöslungor, snöskyffel till tösalt. Bor du i villa, radhus eller behöver du något för fjällstugan? Kom in i våra butiker så hjälper vi hitta rätt produkter för dig! Kanske att det är dags att investera i en snöslunga? Då har vi flera modeller som du kan välja mellan.

Snöslungor är uppdelade i ettsteg- och tvåstegsmodeller där den senare är starkare men också tyngre och dyrare. 

Ettstegsmodellerna är avsedda för snöröjning av små asfalterade infarter och liknande. Arbetsområdet är begränsat och funktionerna relativt få. Skoveln är i regel av stål och skyddas längst ut av en gummikappa. Skoveln samlar upp snön och slungar den vidare. Några är självgående med de flesta ska skjutas framåt.

På tvåstegsmodellerna är det tre olika delar som klarar dessa funktioner. En skovel som samlar in snön och hackar sönder den, en stark turbin eller fläkt som blåser ut snön och hjul eller band (larvfötter) som får snöslungan att flytta sig. Tvåstegsmodellerna är tyngre och större, mer komplexa och förstås också dyrare än ettstegsmodellerna. Å andra sidan är de effektivare, starkare och mer stryktåliga.

(Källa: https://www.viivilla.se/bygg/verktyg-och-redskap/valj-ratt-snoslunga/)